Vila – online

Vila våren 2024.

Tisdagar från 9:e januari till och med 23:e april
(med uppehåll 13:e februari och 2:a april)
Tid: kl. 20.00-20.30 


För att delta:
Maila kvinnoyoga@gmail.com för vidare instruktioner! 
130 kr / gång – 5 gånger för 500 kr (klippkortet gäller tom 23 april 2024)

Önskar du påminnelse via en Whatsapp tråd, skriv kvinnoyoga@gmail.com 

TILL FACEBOOK EVENT HÄR

 

Praktiken Vila består av olika tekniker som kombineras intuitivt vid varje tillfälle. Detta för att möjliggöra individanpassning vilket ökar effekten för Dig som deltar.
Tekniker som används är mjuka, enkla, effektfulla andningstekniker, guidning genom kroppen, Yoga Nidra, tillsammans med visualiseringar och enkla rörelser som kan genomföras liggande eller sittande. Vi använder även mentala tekniker som ”Den inre vännen”, en kraftfull form av självmedkänsla, inre barnet meditation och recitering av mantran, positiva affirmationer, på sanskrit, svenska och engelska. 

Yoga Nidra

En av de mest verkningsfulla tekniker vi har i yogan är Yoga Nidra, guidad djupavslappning genom kroppen och med hjälp av visualisationer. Direktöversatt från sandskritt betyder Yoga Nidra vaken sömn. Många deltagare har beskrivit praktiken som något alldeles speciellt, härligt transformerande och djupt rogivande.

När vi är medvetet djupt avslappnande, som i Yoga Nidra, förändras medvetandet. Vi får lättare kontakt med klarhet, vår djupare visdom och läkning. Livet kan bli mer njutningsfullt och vi upplever mer energi.

Inre vännen och inre barnet medtitaton 

Dessa två meditationstekniker, att stärka den inre vännen och att samtala med de små inom en, är sätt att förhålla sig till sin historia och sinne. Tekniker som kommer från psykolog, meditations- och vedantalärare Carol Whitfield (Radha)

Dessa tekniker kan hjälpa oss att vara mindre reaktiva och rädda, mer tålmodiga och medkännande. 

Barn har starka försvarsmekanismer i sitt sinne, de kan inte hantera alltför svåra händelser och känslor utom lagrar dem istället obearbetade inom sig. Längre fram i livet så kommer de fram som omedvetna beteendemönster. Känslor känns verkliga för oss, de drabbar oss ofta starkt. Vi tror att det handlar om det yttre skeendet men det är den lilla inom oss som reagerar så starkt.

Vi kan tala till våra känslor, för ett vänligt. medkännande och kärleksfull samtal med de små inom oss. Den lilla kommer känna sig stöttad, någon har kommit för att hjälpa henne. Finnas där för henne. Vetskapen om att du kan finnas där för dig själv på detta vis har potential att skapa mer utrymme inom dig. Skapa med fridfullhet inom dig. Det undermedvetna lugnas.

Istället för att vara dina känslor så är du med känslorna. Känslorna har inte dig. Du kan hålla dem, trösta dem. De små inom dig kan alltid komma till dig. Du skapar nu ett kärleksfullt inre hem för dem. Då stärks din inre trygghet, din självmedkänsla ökar och du kommer kunna hantera dina känslor, dina inre och yttre relationer bättre och bättre.

Denna text är skriven av studiekamrat Petra Parvati Kalla. Texten i sin helhet finns här.

 

 

 

Bra att veta – vila online

Bra att veta – vila online

 

 

Rabatt

 

Rabatt viid köp av klippkort finns samt för dig som betalar med via Benify och ActiWay.

 

Betalning av kurs

 

Betalning görs till bankgiro 5238-2066. eller swish (meddela KvinnoYoga för  att få swishnummer). Du kan även betala via Benify och ActiWay, om du önskar göra det så meddela det när du anmäler dig. Se instruktion under friskvårdsbidrag.

 

Friskvårdsbidrag

 

På många arbetsplatser kan du lämna in kvitto/faktura och få yoga som friskvård. Eller logga in via benify.se alternativt actiway.se sök fram KvinnoYoga och betala där direkt. Meddela betalsätt när du anmäler dig.

 

 

Anmälan, missade kurstillfällen och återbetalning

 

Anmälan är bindande efter det att du mottagit ditt välkomstmail. Avgiften betals inte åter.

 

 

Sjukdomar och skador

 

Tala om för mig om du har några skador, sjukdomar, är gravid eller om det är något annat som kan påverka ditt utövande. Du är alltid välkommen att fråga om det är något du undrar eller funderar över eller bara vill ventilera via mail kvinnoyoga@gmail.com .

 

 

Klädsel

 

Gärna mjuka och bekväma kläder som du kan röra dig obehindrat i och en varmare tröja och sockor till avslappning under kallare väder.

 

 

Förbered

Förbered en ostörd plats där du kan ligga och sitta bekvämt på, förslagsvis  på en yogamatta av ull. Förbered en filt för att hålla värmen under vilan och en kudde som du kan ha under knäna och eventuellt en mindre kudde att stödja huvudet på. 

 

 

När går det att logga på

 

När du loggar in på Zoom hamnar du i ett vänntrum. Du kan logga på när du vill. AnnaStina slöpper in dig till livemötet på starttiden.

 

 

Äta innan Vila

 

Det kan även vara bra att tänka på att inte äta en tung måltid precis före vilan. Men drick gärna lite vatten före. 

 

 

Ändringar

 

Vila startar under förutsättning att minst en deltagare är anmälda senast dagen före.

 

 

Zoom

 

Vi använnder mötestjänsten Zoom. Du kan du ladda Zoom via länk: https://zoom.us/sv/download